BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Schabowy z kością

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam smaczny schabowy z kością. Kotlet za zwyczaj robię bez kości, ale mąż po wypadku miał ochotę na taki właśnie schabowy z kością wiec oto jest.

Schabowy z kością Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Schabowy z kością

 

  • schabowy z kością 2 szt,
  • sól i pieprz,
  • czosnek granulowany,
  • papryka mielona ,
  • jajka 2 szt + 1/5 szkl. mleka + 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
  • bułka tarta + 2 łyżki mąki pszennej,
  • masło klarowne do smażenia,

Sposób przygotowania:

Schabowy z kością
Schabowy po oczyszczeniu rozbijamy tłuczkiem przez folie.

Po rozbiciu nacieramy przyprawami.

Tak schabowy panierujemy w rozbełtanym jajku z dodatkiem mleka a następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki.(można najpierw panierować w mące jajku i bułce tartej).

Tak przygotowany schabowy smażymy na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony na złoty kolor.

Ja mocniej podpiekłam bo tak spieczony schabowy lubi mój mąż.

Podajemy z ziemniaczkami oraz z ulubionymi dodatkami. 
Schabowy z kością
Schabowy po dokładnym oczyszczeniu rozbijamy a następnie przyprawiamy
Schabowy z kością
Tak przygotowany schabowy panierujemy w rozbełtanym jajku
Schabowy z kością
Nastepnie schabowy panierujemy w bułace tartej z dodatkiem mąki pszennej
Schabowy z kością
Tak przygotowany schabowy smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu
Schabowy z kością
Podajemy z ziemniaczkami i z ulubionymi dodatkami

Tagi:

schab mięso