lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Poezja porzeczkowo truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Owoce mogą być zerwane co dopiero z krzaczka .Akurat miałam taka owocową mieszankę więc wykorzystałam ją .

Poezja porzeczkowo truskawkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Poezja porzeczkowo truskawkowa

 

  • 2 szklanki maki tortowej typ 450
  • 250 gram margaryny
  • 3 jajka
  • 250 gram cukru
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Owoce mrożone ( porzeczki czerwone , czarne , truskawki śliwki ) 500 gram

 

Sposób przygotowania:

Poezja porzeczkowo truskawkowa
Zmiksowałam jaja na puch z cukrem- masa potroiła się. Rozpuściłam margarynę i zostawiłam do ostudzenia. Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia. Dodałam partiami make do zmiksowanych jaja. Dodałam ostudzona margarynę. Zmiksowane ciasto przełożyłam do blaszki silikonowej okragłej. ( 26 cm ) Owoce rozmroziłam odcedziłam i przełożyłam na ciasto , lekko wgniatając. Posypałam cukrem pudrem , przed pieczeniem już na cieście. Piekłam 50 minut w 170 stopniach . Po upieczeniu i wystudzeniu lekko posypałam ciasto cukrem pudrem.
Poezja porzeczkowo truskawkowa
Zmiksowałam jaja na puch z cukrem- masa potroiła się. Rozpuściłam margarynę i zostawiłam do ostudzenia. Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia. Dodałam partiami make do zmiksowanych jaja. Dodałam ostudzona margarynę.
Poezja porzeczkowo truskawkowa
Zmiksowane ciasto przełożyłam do blaszki silikonowej okragłej. ( 26 cm )
Poezja porzeczkowo truskawkowa
Owoce rozmroziłam odcedziłam i przełożyłam na ciasto , lekko wgniatając. Posypałam cukrem pudrem , przed pieczeniem już na cieście.
Poezja porzeczkowo truskawkowa
Piekłam 50 minut w 170 stopniach . Po upieczeniu i wystudzeniu lekko posypałam ciasto cukrem pudrem.