szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Ciasto z porzeczkami wg szpileczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Lekko kwaśne w smaku, szybko znikające z talerza, ciasto z owocami sezonowymi.

Ciasto z porzeczkami wg szpileczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z porzeczkami wg szpileczki

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z porzeczkami wg szpileczki
Margarynę połączyć z cukrem na gładką masę. Dodać jajka, jogurt i wymieszać dokładnie. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Małą foremkę ( u mnie 24 cm) posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Porzeczki obrać z ogonków i umyć. Do foremki wyłożyć połowę ciasta, na nim wyłożyć połowę porzeczek, następnie reszta ciasta i druga porcja porzeczek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 50 minut. Studzić na kratce z piekarnika.
Ciasto z porzeczkami wg szpileczki
Potrzebujemy porzeczki, margaryne, jogurt, jajka.
Ciasto z porzeczkami wg szpileczki
Porzeczki oczyszczamy z ogonków i myjemy
Ciasto z porzeczkami wg szpileczki
Składniki łączymyu na jednolitą masę i przkładamy do foremki
Ciasto z porzeczkami wg szpileczki
Na warstwe ciasta wykładamy warstwe porzeczek.

Tagi:

jajko tarta jajka