Sposób przygotowania:
Pogacze z twarogiem i kminkiem.
Twaróg przepuścić przez maszynkę,wyrobić z mąką,drożdżami i
masłem.Całość zagnieść i pozostawić w ciepłym miejscu do wyro-
-śnięcia,np.kuchence gazowej,nakryć ściereczką lnianą.Po godzinie dodać resztę mąki i przyprawy, w tym kminek i ponownie
zagnieść ciasto.Odstawić na pół godziny.Z przygotowanego ciasta
formować małe bułki i ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze
.Na każdej bułce zrobić krzyżyk i posmarować żółtkiem.Piec w temp.200 st.C ok.20 min.
masłem.Całość zagnieść i pozostawić w ciepłym miejscu do wyro-
-śnięcia,np.kuchence gazowej,nakryć ściereczką lnianą.Po godzinie dodać resztę mąki i przyprawy, w tym kminek i ponownie
zagnieść ciasto.Odstawić na pół godziny.Z przygotowanego ciasta
formować małe bułki i ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze
.Na każdej bułce zrobić krzyżyk i posmarować żółtkiem.Piec w temp.200 st.C ok.20 min.
marlena1114
marietta