anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Polędwica w sosie z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polędwica jest bardzo szybka w przygotowaniu. Uwielbiam jest delikatny i soczysty smak. Polecam z surówkami.

Polędwica w sosie z pieczarkami

Składniki:

Polędwica w sosie z pieczarkami

 

  • 1 kilogram polędwicy wieprzowej
  • Kostka pieczarkowa
  • Delikat
  • Cebula1/2 szt
  • Grzyby suszone
  • Maslo2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Polędwica w sosie z pieczarkami
Grzyby namoczyć dzień wcześniej w niewielkiej ilości wody. Polędwicę umyć i pokroić na plastry około 1.5 cm. Delikatnie rozbić. Cebulę obrać i pokroić w.kostkę. Masło rozgrzać na patelni i podsmażyć cebulę. Do masła z cebulą dodać grzyby i mięso. Dusić około 20 minut kilka krotnie odwracać mięso. Pod koniec duszenia dodać kostkę pieczenia i przyprawić.