Sposób przygotowania:
Pierożki zapiekane w sosie pieczarkowym
Pierożki ugotować wg czasu podanego na opakowaniu w osolonej wodzie. Na oleju podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę z plasterkami pieczarek. Wlać sos, doprawić do smaku przyprawami i ziołami. Dolałam odrobinę gorącej wody. Dodać pokrojoną w kosteczki szynkę (najlepiej ogonówka lub polędwica sopocka). Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietaną. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Do sosu dodać pierożki i wymieszać. Umieścić w żaroodpornych miseczkach, posypać startym serem i drobnymi, złocistymi grzaneczkami. Zapiekać 15-20 minut, tak aby ser się ładnie rozpuścił. Miseczki podawać na talerzach lub desce bo są gorące !!! Bardzo lubię to danie, ponieważ cały czas jest gorące i dłużej można delektować się smakiem:)
thegrooba
Natala1210