Sposób przygotowania:
Polędwica z ziołowym farszem
Mięso oczyszczamy, kroimy na grubsze kawałki. W każdym z nim nacinamy niewielką kieszeń. Nacieramy przyprawami i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
Przygotowujemy farsz: zioła siekamy, mieszamy z odrobiną masła. Nadziewamy nimi mięso. Spinamy wykałaczką. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Pod koniec smażenia zalewamy całość bulionem, czerwonym winem i wraz z powstałym sosem dusimy mięso pod przykryciem.
Przygotowujemy farsz: zioła siekamy, mieszamy z odrobiną masła. Nadziewamy nimi mięso. Spinamy wykałaczką. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Pod koniec smażenia zalewamy całość bulionem, czerwonym winem i wraz z powstałym sosem dusimy mięso pod przykryciem.