goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Polędwica z ziołowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Robię je bardzo często, zamiennie z farszem szpinakowym

Polędwica z ziołowym farszem

Składniki:

Polędwica z ziołowym farszem

 

  • polędwica wołowa 1/2 kg
  • masło 2 łyżki
  • olej
  • szałwia 10 listków
  • szczaw 1 garść
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • tymianek 1 gałązka
  • czerwone wino 200 ml
  • bulion 200 ml
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Polędwica z ziołowym farszem
Mięso oczyszczamy, kroimy na grubsze kawałki. W każdym z nim nacinamy niewielką kieszeń. Nacieramy przyprawami i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
Przygotowujemy farsz: zioła siekamy, mieszamy z odrobiną masła. Nadziewamy nimi mięso. Spinamy wykałaczką. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Pod koniec smażenia zalewamy całość bulionem, czerwonym winem i wraz z powstałym sosem dusimy mięso pod przykryciem.