pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Polędwiczka duszona w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

bardzo prosta w wykonaniu

Polędwiczka duszona w warzywach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Polędwiczka duszona w warzywach

 

  • polędwiczka wieprzowa 60 dag
  • marchewka 1
  • pietruszka 1
  • cebula 1
  • seler ½
  • sól do smaku
  • tłuszcz do smażenia
  • bulion 500ml

Sposób przygotowania:

Polędwiczka duszona w warzywach
Polędwiczkę wieprzową nacieramy solą. Kroimy w kawałki 2-3 cm. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy z wszystkich stron. Marchewkę w półplasterki, pietruszkę plasterki, seler w kawałki a cebulę na ósemki. Podsmażone polędwiczki zalewamy bulionem i dodajemy warzywa. Dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw. Podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego.
Polędwiczka duszona w warzywach
Pokrojoną na kilku centymetrowe kawałki polędwiczkę smażymy
Polędwiczka duszona w warzywach
Propozycja podania polędwiczki z ziemniakami i buraczkami