iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Polędwiczka na kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna polędwiczka na kapuście

Polędwiczka na kapuście

Składniki:

Polędwiczka na kapuście

 

  • kapusta biała - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżeczka
  • śmietana 18 % - 1 sztuka
  • koperek - 1/4 pęczek
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • polędwica - 1 /2kilogram
  • Bulionetka Domowa Warzywna Knorr - 1 sztuka
  • marchewka- 1 szt

Sposób przygotowania:

Polędwiczka na kapuście
1.Kapustę kroimy w paseczki ,marchewkę ścieramy i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziarenek pieprzu. Po ugotowaniu lekko odcedzamy ,zostawiając trochę wody. Dodajemy bulionetkę warzywną knorr ,mieszamy,zagotowujemy. 2.Cebulę siekamy smażymy na maśle i dodajemy do kapusty. Zaciągamy śmietana i dodajemy koperek posiekany. 3.Polędwiczkę kroimy w plasterki posypujemy przyprawą do mięsa knorr i smażymy z obu stron na maśle .Układamy ja na kapuście w śmietanie.