Sposób przygotowania:
Polędwiczka - sajgonka z sosem chińskim
Polędwiczkę polewamy w sosie sojowym, przyprawiamy solą, pieprzem, marynujemy ok 2-3 godzin. Natępnie smażymy na łyżce masła ok 3 minut z każdej strony, osuszamy ręcznikiem papierowym. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 160 stopni na 15 minut.
Gotową polędwiczkę kroimy na plasterki (10 sztuk). Papier ryżowy namaczamy w letniej wodzie na 1-2 minutki, natępnie owijamy każdy plasterek polędwiczki. Gotowe smażymy na rozgrzanym oleju pojedynczo.
Do rondelka wlewamy sos chiński oraz pokrojoną w kosteczkę brzoskwinię, podgrzewamy. Podajemy z a'la sajgonką z polędwiczki.
Smacznego!!!!
Gotową polędwiczkę kroimy na plasterki (10 sztuk). Papier ryżowy namaczamy w letniej wodzie na 1-2 minutki, natępnie owijamy każdy plasterek polędwiczki. Gotowe smażymy na rozgrzanym oleju pojedynczo.
Do rondelka wlewamy sos chiński oraz pokrojoną w kosteczkę brzoskwinię, podgrzewamy. Podajemy z a'la sajgonką z polędwiczki.
Smacznego!!!!
jaNina
holender
evita0007