wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Polędwiczka - sajgonka z sosem chińskim

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne, delikatne mięsko, z sosem chińskim z brzoskwinką - super doznanie smakowe!!!

Polędwiczka - sajgonka z sosem chińskim

Składniki:

Polędwiczka - sajgonka z sosem chińskim

 

  • 400g polędwiczki wieprzowej
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła
  • 10 sztuk papieru ryżowego
  • olej do smażenia
  • 0,5 brzoskwinki z syropu
  • słoiczek sosu chińskiego Łowicz

Sposób przygotowania:

Polędwiczka - sajgonka z sosem chińskim
Polędwiczkę polewamy w sosie sojowym, przyprawiamy solą, pieprzem, marynujemy ok 2-3 godzin. Natępnie smażymy na łyżce masła ok 3 minut z każdej strony, osuszamy ręcznikiem papierowym. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 160 stopni na 15 minut.



Gotową polędwiczkę kroimy na plasterki (10 sztuk). Papier ryżowy namaczamy w letniej wodzie na 1-2 minutki, natępnie owijamy każdy plasterek polędwiczki. Gotowe smażymy na rozgrzanym oleju pojedynczo.



Do rondelka wlewamy sos chiński oraz pokrojoną w kosteczkę brzoskwinię, podgrzewamy. Podajemy z a'la sajgonką z polędwiczki.

Smacznego!!!!

Tagi:

sosy