Sposób przygotowania:
Polędwiczka wieprzowa z malinamiETAP 1:
Zaczynamy od przygotowania marynaty. Cebulę po obraniu kroimy w kostkę, czosnek siekamy dość drobno. Wrzucamy do miski i dodajemy maggi, syrop malinowy, musztardę francuską i całość mieszamy
ETAP 2:
Do gotowej marynaty wkładamy polędwicę, dokładnie nacieramy ją marynatą i odstawiamy na kilka godzin- najlepiej na całą noc.
ETAP 3:
Polędwicę wyjmujemy z marynaty, starając się oczyścić ją z cebuli i czosnku. Na patelni podgrzewamy olej i podsmażamy polędwicę po kilka minut z każdej strony.
ETAP 4:
Pozostałą marynatę przecedzamy przez sito i sam płyn wlewamy na patelnię ze smażoną polędwicą, dolewamy wodą i całość dusimy na średnim ogniu przez pół godziny, co jakiś czas obracając mięso.
ETAP 5:
Na samym końcu dorzucamy na patelnię maliny, i mieszamy. Dusimy aż maliny się rozpadną.
ETAP 6:
Gotową polędwicę zdejmujemy z patelni i odkładamy na 10 minut, dopiero po tym czasie kroimy.
Sos pozostały na patelni próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Pokrojoną polędwiczkę podajemy z sosem.