Sposób przygotowania:
Wieprzowe roladki z ryżem i malinami
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić i wysypać z woreczka. Plastry szynki cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po kilka umytych i osuszonych listków szpinaku. Na każdym ułożyć po trochu ryżu i po kilka malin. Zwinąć w ścisłe roladki, zabezpieczyć wykałaczkami. Kłaść je na rozgrzany olej, obficie posypać przyprawą do mięs. Zrumienić je z każdej strony. Zalać je szklanką wody i dusić pod przykryciem ok. pół godziny. Po tym czasie odparować resztę wody, mięso ponownie zrumienić. Na patelnię po smażeniu mięsa wlać miód i ocet. Wymieszać i smażyć, aż płyn zacznie się pienić. Patelnię zdjąć z ognia, wrzucić do niej masło. Mieszać powoli, aż masło się roztopi i wszystko się połączy. Usmażone roladki przekroić na pół. Podawać polane sosem.
agaa_r