renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Polędwiczka z pietruszka i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Delikatne mięsko z polędwiczki wieprzowej, doprawione pietruszką i serkiem mozzarella, posypane pieprzem.

Polędwiczka z pietruszka i mozzarellą

Składniki:

Polędwiczka z pietruszka i mozzarellą

 

  • 1 polędwiczka wieprzowa (ok. 300-400 g)
  • 1 kula mozzarelli
  • pęczek pietruszki
  • czosnek w płatkach ( ok. 1 łyżeczka)
  • sól i pieprz do smaku
  • liść laurowy i ziele angielskie do smaku

Sposób przygotowania:

Polędwiczka z pietruszka i mozzarellą

Etap 1

Polędwiczka z pietruszka i mozarellą
Umytą i osuszona polędwiczkę należy rozciąć.

Polędwiczkę należy umyć i osuszyć, a następnie rozciąć tak aby powstał płat mięsa.

Etap 2

Polędwiczka z pietruszka i mozarellą
Mięso posypać solą czosnkiem, położyć mozzarellę i posypać pietruszką.

Rozcięte mięso posypać solą i płatkami czosnku. Ułożyć plastry mozzarelli i posypać siekaną pietruszką.

Etap 3

Polędwiczka z pietruszka i mozarellą
Zrolować mięso i spiąć dokładnie wykałaczkami.

Zwinąć mięso i spiąć wykałaczkami.

Etap 4

Polędwiczka z pietruszka i mozarellą
Oprószyć mięso świeżo mielonym pieprzem.

Oprószyć mięso pieprzem, pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu.

Etap 5

Polędwiczka z pietruszka i mozarellą
Dusić polędwiczkę z zielem i liściem przez ok. pół godziny.

Dusić mięso z zielem anielskim i liściem laurowym ok 30 minut.


Tagi:

mięso