kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Polędwiczka ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne, inne ale niestety drogie :(

Polędwiczka ze szparagami

Składniki:

Polędwiczka ze szparagami

 

  • 25 dkg szparagów ze słoiczka
  • 1 kg polędwiczki wołowej
  • olej
  • przyprawa do mięsa wołowego

Sposób przygotowania:

Polędwiczka ze szparagami
Dzielimy mięso na dość grube kotlety i zbijamy je ostrożnie tłuczkiem tak by ich nie poprzerywać.Oprószamy z obu stron przyprawą.Odstawiamy mięso na 1,5 godziny do lodówki.Wyjmujemy mięso i na każdym z kotlecików układamy po 1 szparagu.Zwijamy w rulonik.Obsmażamy na gorącym oleju.Potem wlewamy 0,5 szklanki wody,przykrywamy,zmniejszamy płomień i dusimy 20 minut.Smacznego!