Sposób przygotowania:
Polędwiczki drobiowe w sosie cytrynowym
Cytrynę szorujemy i sparzamy wrzątkiem. Połowę kroimy na plasterki. Kurczaka myjemy osuszamy. Solimy i pieprzymy po czym obkładamy plasterkami cytryny i zostawiamy na godzinę w lodówce. Po godzinie zdjemujemy cytryny i oprószamy polędwiczki mąką. Smażymy z obu stron na oliwie. Po usmażeniu przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie, na której smażyły się polędwiczki. Kiedy cebulka się zeszkli zalewamy ją wrzącą wodą. Dodajemy odłożone plasterki cytryny. Mieszamy i przelewamy do garnka z polędwiczkami. Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut, żeby smaki się przegryzły. Takie polędwiczki najlepiej smakują z ryżem. Ponieważ mają dość jednolitą barwę na pewno uatrakcyjni je dodatek kolorowego ryżu, na który przepis podaję tutaj: https://gotujmy.pl/roznokolorowe-babki-z-ryzu,przepisy-dodatki-do-potraw-przepis,181000.html