Sposób przygotowania:
Polędwiczki w sosie chrzanowym
Polędwiczki kroimy w plastry, lekko rozbijamy dłonią, na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, obsmażamy mięso na rumiany kolor.
W garnku zagotowujemy niewielką ilość wody z listkami laurowymi, zielem angielskim oraz domową jarzynką, przekładamy mięso i dusimy na małym ogniu do miękkości.
Pod koniec gotowania dodajemy chrzan, doprawiamy do smaku solą, chwilę jeszcze podgrzewamy.
Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z niewielka ilością wody, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku świeżo mielonym czerwonym pieprzem.
W garnku zagotowujemy niewielką ilość wody z listkami laurowymi, zielem angielskim oraz domową jarzynką, przekładamy mięso i dusimy na małym ogniu do miękkości.
Pod koniec gotowania dodajemy chrzan, doprawiamy do smaku solą, chwilę jeszcze podgrzewamy.
Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z niewielka ilością wody, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku świeżo mielonym czerwonym pieprzem.