bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Polędwiczki w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polędwiczki w takim sosie są bardzo smaczne i aromatyczne, podałam je z kopytkami dyniowymi, uważam że najbardziej pasują.

Polędwiczki w sosie chrzanowym

Składniki:

Polędwiczki w sosie chrzanowym

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w sosie chrzanowym
Polędwiczki kroimy w plastry, lekko rozbijamy dłonią, na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, obsmażamy mięso na rumiany kolor.

W garnku zagotowujemy niewielką ilość wody z listkami laurowymi, zielem angielskim oraz domową jarzynką, przekładamy mięso i dusimy na małym ogniu do miękkości.

Pod koniec gotowania dodajemy chrzan, doprawiamy do smaku solą, chwilę jeszcze podgrzewamy.

Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z niewielka ilością wody, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku świeżo mielonym czerwonym pieprzem.