Sposób przygotowania:
Polędwiczki faszerowane borowikami
Przygotowanie:
Polędwiczki umyj,oczyść.Każdą głęboko natnij nożem.Na marynatę wymieszaj dokładnie wino z oliwą.Dodaj cebulę startą starannie na tarce,ząbki czosnku zmiażdżone ze szczyptą soli,pół łyżeczki suszonego tymianku oraz pieprz do smaku.
Do marynaty włóż polędwiczki,chłódź przez minimum godzinę.Grzyby oczyść,pokrój na kawałki i podsmaż na maśle.
Oprósz solą i pieprzem.Częścią grzybów nadziej polędwiczki,obtocz je w mące i obsmaż na oliwie.Do polędwiczek dodaj resztę grzybów,wlej kilka łyżek marynaty i kremówkę.Duś przez 30 minut.
Przekrojone ułóż na talerzach i polej sosem.
Polędwiczki umyj,oczyść.Każdą głęboko natnij nożem.Na marynatę wymieszaj dokładnie wino z oliwą.Dodaj cebulę startą starannie na tarce,ząbki czosnku zmiażdżone ze szczyptą soli,pół łyżeczki suszonego tymianku oraz pieprz do smaku.
Do marynaty włóż polędwiczki,chłódź przez minimum godzinę.Grzyby oczyść,pokrój na kawałki i podsmaż na maśle.
Oprósz solą i pieprzem.Częścią grzybów nadziej polędwiczki,obtocz je w mące i obsmaż na oliwie.Do polędwiczek dodaj resztę grzybów,wlej kilka łyżek marynaty i kremówkę.Duś przez 30 minut.
Przekrojone ułóż na talerzach i polej sosem.