michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Polędwiczki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polędwiczki są soczyste i przepyszne

Polędwiczki w cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczki w cieście

 

  • Polędwiczka wieprzowa -300gram
  • musztarda-1 łyżka
  • olej
  • pieprz
  • sól
  • ciasto francuskie-płat

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w cieście
Polędwiczki oczyścić z błonek oraz z tłuszczu posypać solą i pieprzem i posmarować olejem, wstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie wyjąć mięso z lodówki rozgrzać patelnie i ułożyć mięso smażyć około 2 minut. Następnie rozwinąć ciasto francuskie, obsmażone polędwiczki posmarować musztardą a następnie układać na cieście, następnie smarować rozbełtanym jajkiem zawinąć, wstawić do nagrzanego piekarnika piec około 30 min w temp 180 stopni. Wyjąć z piekarnika pokroić w plasterki i podawać.
Polędwiczki w cieście
Polędwiczki umyć usunąc błonki oraz tłuszcz
Polędwiczki w cieście
Na patelni rozgrzać olej układać polędwiczki
Polędwiczki w cieście
Obsmażone polędwiczki układać na cieście francuskim
Polędwiczki w cieście
Następnie zawijać w ciasto francuskie i posmarować jajkiem

Tagi:

ciasto