Sposób przygotowania:
Polędwiczki w pomarańczach sycylijskich1.

Umyć polędwiczki pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikami papierowymi i włożyć do naczynia żaroodpornego.
2.

Posypać przyprawą do dań oraz czarnym mielonym pieprzem.
3.

Polać melasą z granatem.
4.

Posypać obficie suszonym majerankiem oraz wlać olej z pestek winogron. Zakryć naczynie folią silikonową i wstawić do lodówki na kilka godzin.
5.

Na wierzchu położyć pokrojone masło oraz obrane sycylijskie pomarańcze pokrojone w plastry.
6.

Ponownie wierzch polać melasą z granatem.
7.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez 1 godzinę.
8.

Upieczone polędwiczki pozostawić na jakiś czas w piekarniku.
9.

Wystudzić, a potem schłodzić w lodówce.
10.

Smacznego !