Sposób przygotowania:
Polędwiczki w sosie z winem
Mięso kroimy na plasterki o grubości około 1cm. Wlewam 2 łyżki oliwy, solę, pieprzę i dosypuję zioła. Mieszam ręką, zawijam folią i wkładam do lodówki na kilka godzin. Na patelnie wlewam odrobinę oliwy. Czosnek obieram, kroję w drobne plasterki i wrzucam na rozgrzaną oliwę - chwilę podsmaża. Dodaję mięso. Obsmażam z obu stron. Dolewam wino i duszę chwilę pod przykryciem. Na osobnej patelni rozpuszczam masło, dodaje posiekaną cebulkę i kilka łyżek z sosem od mięsa. Zasypuję mąką, mieszam, zasmażam i dodaję do sosu z mięsem. Całość mieszam i podduszam. Gdy sos jest za rzadki dodajemy odrobinę śmietany. Gotowe.