Sposób przygotowania:
Polędwiczki w sosie ziołowo-musztardowym
Polędwicę pokroić na medaliony o grubości ok. 2 cm i rozbić delikatnie dłonią. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Zarumienione polędwiczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Śmietanę zmieszać z musztardą w stosunku 3:2. Mieszankę doprawić dużą ilością majeranku i tymianku oraz mniejszą ilością rozmarynu i czosnku. Polędwiczki ułożone w naczyniu posmarować grubą warstwą mieszanki. Zapiec w piekarniku w ok. 180 - 200 stopniach. Polędwiczki są gotowe kiedy na wierzchu zrobi się delikatna lekko brązowa na brzegach "skórka". Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną sałatką.
czarna-mamba