Sposób przygotowania:
Polędwiczki w szynce parmeńskiej, ze śliwką
Śliwki namaczamy w wódce.
Polędwiczki rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Każdą polędwiczkę faszerujemy śliwką wyjętą z alkoholu, zwijamy, otaczamy szynką parmeńską. Roladki spinamy wykałaczkami. Pieczemy 25 minut w 200 st.C.
Parmezan ścieramy na tarce. Śmietanę przekładamy do garnka, dodajemy ser, podgrzewamy, sos przyprawiamy pieprzem i chili.
Roladki podgrzewamy ok. 10 minut w sosie.
Podajemy np.z kopytkami.
Polędwiczki rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Każdą polędwiczkę faszerujemy śliwką wyjętą z alkoholu, zwijamy, otaczamy szynką parmeńską. Roladki spinamy wykałaczkami. Pieczemy 25 minut w 200 st.C.
Parmezan ścieramy na tarce. Śmietanę przekładamy do garnka, dodajemy ser, podgrzewamy, sos przyprawiamy pieprzem i chili.
Roladki podgrzewamy ok. 10 minut w sosie.
Podajemy np.z kopytkami.