Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Pstrąg z pikantnym masełkiem pieczony z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny pstrąg skomponowany z pikantnym masełkiem, a do tego pieczone ziemniaczki, cukinia i papryka - oto sposób na szybki i pełnowartościowy obiad.

Pstrąg z pikantnym masełkiem pieczony z warzywami

Składniki:

Pstrąg z pikantnym masełkiem pieczony z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z pikantnym masełkiem pieczony z warzywami

ETAP 1:

Pstrąg z pikantnym masełkiem pieczony z warzywami
Pstrąga sprawiamy, nacinamy i nacieramy przyprawami

Pstrągi sprawiamy, czyścimy dokładnie, robimy po 3-4 nacięcia z każdej strony. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny na wierzchu i w środku, przyprawiamy solą i przyprawą do ryb. Masło łączymy z papryką mieloną i pieprzem czosnkowym. Natkę pietruszki myjemy.

ETAP 2:

Pstrąg z pikantnym masełkiem pieczony z warzywami
Pstrągi nadziewamy masełkiem paprykowym i natką

Pstrągi faszerujemy masłem z przyprawami oraz natką pietruszki (po pół pęczka na rybę). Masełko wkładamy także w nacięcia w rybie.

ETAP 3:

Pstrąg z pikantnym masełkiem pieczony z warzywami
Warzywa układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i przyprawiamy

Warzywa myjemy. Ziemniaki obieramy. Ziemniaki i cukinię kroimy w słupki lub plasterki, paprykę w paseczki. Warzywa układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprószamy solą i oregano, skrapiamy oliwą.

ETAP 4:

Pstrąg z pikantnym masełkiem pieczony z warzywami
Pstrągi zawijamy w folię, układamy na blasze obok warzyw

Pstrągi owijamy folią aluminiową, układamy na blasze z warzywami.
Pieczemy w 200 st.C przez 25-30 minut.


Tagi:

dania pstrąg