Sposób przygotowania:
Keczupowe mielone Eliprzygotowanie składników
Szynkę wieprzową pokroić w paski. Mięso zmielić w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami.
przygotowanie składników cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie i miękką odcisnąć.
przygotowanie składników cd
Przygotować ostry keczup, przyprawę do mielonego i majeranek.
przygotowanie mielonych
Do zmielonego mięsa dodać cebulę, czosnek, odciśniętą bułkę, jajka, keczup i przyprawy
przygotowanie mielonych cd
Wszystkie składniki wymieszać i skosztować. Jeśli masa jest za mało słona i ostra dodać sól i pieprz.
przygotowanie mielonych cd
Z masy mięsnej formować owalne kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mielone z obu stron na rumiano.
Smacznego!
Ja podałam mielone z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
gusia1000