Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Polędwiczki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso pokroić w plastry o grubości ok. 2 cm, delikatnie rozbić pięścią.

Polędwiczki wieprzowe

Składniki:

Polędwiczki wieprzowe

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 600g polędwiczek wieprzowych,
  • 5 łyżek oleju,
  • 2 łyżki masła,
  • sól,
  • ok. 2 łyżki Pieprzu czarnego ziarnistego Galeo.

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe
Obtoczyć w rozgniecionych ziarnach pieprzu; pieprz mocno docisnąć do mięsa. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju, każdą stronę po 1 minucie. Zmniejszyć ogień, odwrócić mięso i kontynuować smażenie po 2 min. z każdej strony. Położyć na patelni masło i zredukować ogień do minimum. Przechylać patelnię i dociskając polędwiczki łyżką, pod koniec smażenia dodać masło. Dosmażyć na małym ogniu po 2 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni, posypać solą.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl