Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczystsze , delikatne polędwiczki wieprzowe w aromatycznym pomidorowym sosie z pieczarkami. Można podać z kluskami śląskimi, kopytkami, ryżem.

Polędwiczki wieprzowe  z pieczarkami

Składniki:

Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami

ETAP 1:

Polędwiczki wieprzowe  z pieczarkami

1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, dłonią rozbijamy oraz doprawiamy solą oraz pieprzem.

2. Do mięsa wlewamy sos sojowy, dokładnie mieszamy.

3. Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości.

ETAP 2:

Polędwiczki wieprzowe  z pieczarkami

4. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.

5. Grzyby podlewamy jedną szklanką wody, dodajemy przecier, doprawiamy papryką ostrą.

ETAP 3:

Polędwiczki wieprzowe  z pieczarkami

6. Sos z pieczarkami łączymy z mięsem.

7. Danie gotowe.

8. Smacznego.