Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kapusty włoskiej i mięsa mielonego
Cebulę kroimy w półpiórka, oczyszczoną kapustę włoską szatkujemy.
Szklimy cebulę na rozgrzanej oliwie, a następnie dodajemy mięso mielone, przyprawiamy i podsmażamy przez kilka minut.
W rondlu rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim posoloną kapustę przez około 10 minut. Dorzucamy do niej mięso z cebulką oraz przecier pomidorowy. Mieszamy i zdejmujemy z palnika. Dodajemy łyżkę startego parmezanu oraz posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy.
Przekładamy całość do naczynia do zapiekania i posypujemy resztą parmezanu.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut, z termoobiegiem.
Szklimy cebulę na rozgrzanej oliwie, a następnie dodajemy mięso mielone, przyprawiamy i podsmażamy przez kilka minut.
W rondlu rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim posoloną kapustę przez około 10 minut. Dorzucamy do niej mięso z cebulką oraz przecier pomidorowy. Mieszamy i zdejmujemy z palnika. Dodajemy łyżkę startego parmezanu oraz posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy.
Przekładamy całość do naczynia do zapiekania i posypujemy resztą parmezanu.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut, z termoobiegiem.
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki