Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe z sałatka z ogórka
1. Podgrzej piekarnik do 220 stopni C.
W małej miseczce wymieszaj brązowy cukier z esencja kreolska i szczypta soli. 1 łyżeczke mieszanki zostaw na boku. Pozostała mieszanke cukru i przypraw wetrzyj dobrze w polędwiczke wieprzowa. Przeloz polędwice do blaszki do pieczenia wylozonej folią aluminiowa z wystajacymi duzymi brzegami.
2. Piecz, odkryta, przez okolo 25-30 minut lub do momentu kiedy mięso osiagnie wewnatrz temperature 68 stopni C. Wylacz piekarnik i okryj mieso brzegami folii, zostaw na 5 minut (temperatura mięsa wzrośnie do 70 stopni C). Wyjmij z piekarnika I odstaw na boku (przykryte folia)
3. Tymczasem cebulke ze szczypiorkiem pokrajaj w cienkie krazki, polacz z kawalkami mango, ogorkiem i papryka oraz pozostawiona na boku 1 lyzeczka cukru z esencja, wymieszaj.
4. Pokroj poledwiczke w grubsze plastry i podawaj z salatka z ogorka i mango oraz mlodymi ziemniaczkami lub kasza gryczana udekorowane zielenina i plasterkiem pomarancza.
W małej miseczce wymieszaj brązowy cukier z esencja kreolska i szczypta soli. 1 łyżeczke mieszanki zostaw na boku. Pozostała mieszanke cukru i przypraw wetrzyj dobrze w polędwiczke wieprzowa. Przeloz polędwice do blaszki do pieczenia wylozonej folią aluminiowa z wystajacymi duzymi brzegami.
2. Piecz, odkryta, przez okolo 25-30 minut lub do momentu kiedy mięso osiagnie wewnatrz temperature 68 stopni C. Wylacz piekarnik i okryj mieso brzegami folii, zostaw na 5 minut (temperatura mięsa wzrośnie do 70 stopni C). Wyjmij z piekarnika I odstaw na boku (przykryte folia)
3. Tymczasem cebulke ze szczypiorkiem pokrajaj w cienkie krazki, polacz z kawalkami mango, ogorkiem i papryka oraz pozostawiona na boku 1 lyzeczka cukru z esencja, wymieszaj.
4. Pokroj poledwiczke w grubsze plastry i podawaj z salatka z ogorka i mango oraz mlodymi ziemniaczkami lub kasza gryczana udekorowane zielenina i plasterkiem pomarancza.
elzbieta8960