Sposób przygotowania:
Marynowane polędwiczki wieprzowe
1. Z oleju, octu balsamicznego, sosu sojowego i przypraw robimy marynatę.
2. Polędwiczki myjemy i cienkim, elastycznym nożem dokładnie usuwamy wszystkie błony (jeśli pozostaną te bardzo cienkie i trudne do usunięcie - nacinamy je w kratkę)
3. Mięso marynujemy całą noc.
4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oleju.
5. Polędwiczki dokładamy do cebuli i obsmażamy ze wszystkich stron.
6. Zmniejszamy ogień, podlewamy marynatą (potem wodą) i dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie absolutnie miękkie (mi to zajęło około godziny).
2. Polędwiczki myjemy i cienkim, elastycznym nożem dokładnie usuwamy wszystkie błony (jeśli pozostaną te bardzo cienkie i trudne do usunięcie - nacinamy je w kratkę)
3. Mięso marynujemy całą noc.
4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oleju.
5. Polędwiczki dokładamy do cebuli i obsmażamy ze wszystkich stron.
6. Zmniejszamy ogień, podlewamy marynatą (potem wodą) i dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie absolutnie miękkie (mi to zajęło około godziny).