Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Polędwiczki z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szukasz prostego, szybkiego przepisu na danie obiadowe, dobrze trafiłeś, oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z polędwiczek w sosie z cebulką.

Polędwiczki z cebulką

Składniki:

Polędwiczki z cebulką

 

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • Mąka pszenna do panierki
  • 3 szt. cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki musztardy
  • Olej do smażenia
  • 2 opakowania sosu pieczeniowego jasnego
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z cebulką

I

Polędwiczki z cebulką
Przygotowanie mięsa, polędwiczki kroimy w plastry, panierujemy i smażymy.

1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie panieruję w mące i podsmażam na rozgrzanym oleju.

II

Polędwiczki z cebulką
Przygotowanie sosu, cebule, czosnek kroimy i smażymy, sos zagęszamy sosem pieczeniowym.

2. Cebulę, czosnek obieram, cebulę kroję w piórka, czosnek bardzo drobno. Warzywa smażę na rozgrzanej, większej patelni.
3. Do cebuli dodaję podsmażone mięso, podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 20 minut.
4. Sosy rozrabiam w jednej szklance wody, dodaję musztardę, mieszam i wlewam do mięsa. Chwilkę gotuję.

III

5. Gotowe, podaję z kopytkami i surówką.
6. Smacznego.