Sposób przygotowania:
Polędwiczki w cieście francuskim z sosem grzybowym
Polędwiczkę czyszczę, odcinam błonki. Następnie delikatnie obsypuje ją solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam polędwiczkę z każdej strony po 2 minuty. (łączenie 8 minut). Na koniec polędwiczkę smaruje ją łyżką musztardy sarepskiej .
Polędwiczkę owijam ciastem francuskim, ciasto delikatnie smaruję mlekiem, wszystko wkładam do piekarnika. Piekę 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Świeże prawdziwki kroję w kosteczkę, cebulkę również. Następnie grzyby wrzucam na kilka minut do wrzątku, aby zmiękły, cebulkę podsmażam na łyżce prawdziwego masła, solę i pieprzę.
Następnie dodaję do cebulki grzyby, podlewam trochę wodą i duszę kolejne 10 minut, na koniec dodaję śmietankę, czekam do zagotwania.
Podaję z ziemniaczkami i marchewkami, smacznego!
Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam polędwiczkę z każdej strony po 2 minuty. (łączenie 8 minut). Na koniec polędwiczkę smaruje ją łyżką musztardy sarepskiej .
Polędwiczkę owijam ciastem francuskim, ciasto delikatnie smaruję mlekiem, wszystko wkładam do piekarnika. Piekę 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Świeże prawdziwki kroję w kosteczkę, cebulkę również. Następnie grzyby wrzucam na kilka minut do wrzątku, aby zmiękły, cebulkę podsmażam na łyżce prawdziwego masła, solę i pieprzę.
Następnie dodaję do cebulki grzyby, podlewam trochę wodą i duszę kolejne 10 minut, na koniec dodaję śmietankę, czekam do zagotwania.
Podaję z ziemniaczkami i marchewkami, smacznego!