Sposób przygotowania:
Wieprzowa polędwiczka z papryką i cebulą
Polędwiczkę umyć i osuszyć. Pokroić na plastry i lekko dociskając każdy kawałek do deski rozpłaszczyć. Cebulę i paprykę pokroić, cebule w piórka a paprykę w krążki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i mocno rozgrzać. Położyć plastry polędwiczki i szybko podsmażyć z obu stron. Dodać cebulę i paprykę i smażyć aż cebula i papryka będzie lekko podsmażona. Dopiero na koniec doprawić solą i pieprzem. Podawać na obiad lub ciepłą kolację.
Nina W.
zewa
Dziękuję. A co do papryki to bez obaw, jest bardzo słodka. Kupiłam ja bez przekonania w osiedlowym sklepiku i jestem miło zaskoczona. Idealna dla wielbicieli papryki łagodniejszej.
zbysiowa
zewa
Dzięki Madziu :) I szybki :)
Netka
zewa
Dziękuję :)
misia5