Sposób przygotowania:
Polędwiczka z grzybami w boczku
Grzyby przebieramy, dokładnie myjemy i oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę, dodajemy grzyby. Gdy grzyby będą usmażone, przyprawiamy je solą, pieprzem i tymiankiem.
Z polędwiczki wykrajamy błony. Mięso nacieramy solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem.
Polędwiczkę krótko obsmażamy na oleju. Następnie wierzch polędwiczki smarujemy musztardą.
Plasterki boczku układamy tak, aby dachówkowato nachodziły na siebie. Na boczek wykładamy grzyby, a następnie polędwiczkę. Całość zwijamy tak, aby boczek dokładnie otulał polędwiczkę i grzyby.
Danie delikatnie przekładamy do rękawa do pieczenia, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C
na 30 minut.
Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę, dodajemy grzyby. Gdy grzyby będą usmażone, przyprawiamy je solą, pieprzem i tymiankiem.
Z polędwiczki wykrajamy błony. Mięso nacieramy solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem.
Polędwiczkę krótko obsmażamy na oleju. Następnie wierzch polędwiczki smarujemy musztardą.
Plasterki boczku układamy tak, aby dachówkowato nachodziły na siebie. Na boczek wykładamy grzyby, a następnie polędwiczkę. Całość zwijamy tak, aby boczek dokładnie otulał polędwiczkę i grzyby.
Danie delikatnie przekładamy do rękawa do pieczenia, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C
na 30 minut.