Polędwiczki z rusztu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatne i rozpływające się w ustach

Polędwiczki z rusztu

Składniki:

Polędwiczki z rusztu

 

  • 2 łyżki Ziarenek Smaku
  • 1 łyżka Przyprawy do zup, sosów, sałatek
  • 4 polędwiczki wieprzowe (600 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz, papryka

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z rusztu
Polędwiczki pokroić na kawałki 5 cm. Posypać Ziarenkami Smaku, skropić Przyprawą do zup i oliwą. Oprószyć pieprzem i papryką. Pozostawić na około 1 godzinę.

Kawałki mięsa nadziewać na metalowe patyki. Smażyć na rozgrzanym ruszcie około 15-20 minut.



Liczba porcji: 4

Kalorie w 1 porcji: 266 kcal

Przygotowanie: 10 min.

Oczekiwanie: 80 min.