Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Polędwiczki z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dziś proponuję dla Ciebie obłędnie pyszne danie obiadowe. Soczyste mięso, aromatyczne dodatki to połączenie idealne. To połączenie jest idealne, spróbuj przekonaj się sam.

Polędwiczki z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Polędwiczki z warzywami

 

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 1 cebula
  • ½ kg pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryką żółta
  • 4 ogórki konserwowe
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki ketchup pikantnego
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypta chili

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z warzywami

I

Polędwiczki z warzywami
Przygotowujemy polędwiczki wieprzowe, myjemy, kroimy w plastry, lekko rozbijamy i smażymy na rozgrzanym oleju.

1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w dwucentymetrowe plastry i lekko rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.

II

Polędwiczki z warzywami
Przygotowanie cebuli oraz grzybów pieczarek, kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju.

2. Na drugiej większej patelni przygotowuję sos. Obieram cebulę, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.

III

Polędwiczki z warzywami
Przygotowanie warzyw z papryki uswamy nasiona i kroimy w paseczki drobne a ogórki w pół plasterki.

3. Papryki myję, obieram z nasion, kroję w paseczki i łączę z grzybami. Następnie dodaję pokrojone w pół plasterki ogórki konserwowe. Podlewam jedną szklanką wody i gotuje dziesięć minut.

III

Polędwiczki z warzywami
dodajemy przecier do sosu i doprawiamy przyprawami.

4. Na koniec dodaję przecier, chili oraz ketchup, pięć minut gotuję i łączę z mięsem

ETAP 5:

Polędwiczki z warzywami

5. Danie gotowe. Smacznego.