Sposób przygotowania:
Polędwiczki ze śliwką w sosie cebulowym
Mięso płuczemy, kroimy na cienkie plasterki i lekko tłuczemy. Następnie każdy plasterek solimy, a następnie smarujemy cienko musztardą. Na mięsie układamy śliwkę i zwijamy jak roladkę, na koniec spinając wykałaczką. Każdą zwiniętą polędwiczkę oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przyrumienione roladki układamy w rondlu i zalewamy wodą. Cebulę obieramy, drobną szatkujemy i również przesmażamy. Cebulkę dodajemy do mięsa, dodajemy przyprawy i dusimy ok 30 min, aż mięsą będzie miękkie.
Pod koniec gotowania dodajemy do sosu zasmażkę, wykonaną z 1 łyż mąki przesmażonej na 1 łyż masła. Wszystko dokładnie mieszając. Na koniec możemy przyprawić nasz sos jeśli jest taka potrzeba.
Smacznego.
Pod koniec gotowania dodajemy do sosu zasmażkę, wykonaną z 1 łyż mąki przesmażonej na 1 łyż masła. Wszystko dokładnie mieszając. Na koniec możemy przyprawić nasz sos jeśli jest taka potrzeba.
Smacznego.