Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Polędwiczka w sosie ogórkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne ,mięciutkie mięso,połączone z aromatycznym ogórkowym sosie. To połączenie jest idealne :) Pyszna propozycja na obiad z dodatkiem kaszy,ryżu i surówek.

Polędwiczka w sosie ogórkowym

Składniki:

Polędwiczka w sosie ogórkowym

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczka w sosie ogórkowym
Polędwiczkę pokroić w plastry. Lekko rozbić i przyprawić solą,pieprzem i przyprawą do mięs. Plastry obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć polędwiczki. Podlać wodą,żeby tylko przykryć mięso i dusić około 15 minut.Ogórki zetrzeć na tarce i dodać do mięsa. Śmietanę wymieszać w kubku z odrobiną wody i wlać do sosu. Dodać vegety i dusić jeszcze 15 minut.

Tagi:

przyprawy