zozolek

zozolek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 35]

Polędwiczki w sosie musztardowo-miodowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Polędwiczki w sosie musztardowo-miodowym polecam osobą, które lubią smak gorczycy. Zobacz przepis na polędwiczki.

Polędwiczki w sosie musztardowo-miodowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Polędwiczki w sosie musztardowo-miodowym

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w sosie musztardowo-miodowym

Polędwiczki wieprzowe dokładnie umyć, odkroić zbędny tłuszczyk. Mięso pokroić w kawałki po ok. 2 cm. W naczyniu żaroodpornym wymieszać musztardę, miód, oliwę, wodę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Do marynaty dodać mięso, wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wstawić mięso. Po 45 minutach wyjąć.

Moja rada:

1. Obserwuj proces pieczenia i co 10-15 min mieszaj mięso.

2. Jeśli lubisz ostrzejszy smak gorczycy, to przygotowane mięso odstaw do lodówki na 2 godziny, gdy przejdzie smakiem musztardy wstaw do piekarnika.

Polędwiczki w sosie musztardowo-miodowym podaję z kopytkami, kluskami śląskimi, ryżem lub ziemniakami.

Polędwiczki w sosie musztardowo-miodowym
Polędwiczka w marynacie.