Sposób przygotowania:
Polędwiczki w sosie musztardowo-miodowymPolędwiczki wieprzowe dokładnie umyć, odkroić zbędny tłuszczyk. Mięso pokroić w kawałki po ok. 2 cm. W naczyniu żaroodpornym wymieszać musztardę, miód, oliwę, wodę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Do marynaty dodać mięso, wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wstawić mięso. Po 45 minutach wyjąć.
Moja rada:
1. Obserwuj proces pieczenia i co 10-15 min mieszaj mięso.
2. Jeśli lubisz ostrzejszy smak gorczycy, to przygotowane mięso odstaw do lodówki na 2 godziny, gdy przejdzie smakiem musztardy wstaw do piekarnika.
Polędwiczki w sosie musztardowo-miodowym podaję z kopytkami, kluskami śląskimi, ryżem lub ziemniakami.