smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Polenta z pomidorami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Świetny dodatek do obiadu. Polenta czyli włoskie danie z kaszy kukurydzianej z pomidorami i żółtym serem. Pycha.

Polenta z pomidorami i serem

Składniki:

Polenta z pomidorami i serem

 

Sposób przygotowania:

Polenta z pomidorami i serem
1. W garnku zagotować wodę, posolić i na wrzątek wsypać kaszę stale mieszając. Gotować około na wolnym ogniu 15 minut i mieszać aby się nie przypaliła.

2. Ugotowaną kaszę wymieszać z masłem, żółtym serem, pomidorem pokrojonym w kostkę i natką pietruszki. 3. Kaszę wyłożyć na płaską tacę i odstawić do wystudzenia.

4. Po wystudzeniu pokroić na mniejsze kawałki i smażyć na tłuszczu z dwóch stron.