Sposób przygotowania:
Kurzy gulasz z polentą z kaszy manny
Obrać marchew i cebulę. Cebulę drobno pokroić , a marchew utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Pomidora sparzyć , zdjąć skórkę , pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w pół paseczki. Pokroić umytą i osuszoną pierś z kurczaka w drobną kostkę. Rozgrzać olej i masło. Wrzucić pokrojoną drobno cebulę i smażyć aż zrobi się złota. Dołożyć mięso i smażyć na rumiano. Dodać warzywa i przyprawy. Zalać wodą i dusić 45 minut ( płyn powinien odparować o połowę ). Doprawić do smaku i jeśli trzeba lekko zagęścić odrobiną mąki. Wymieszać bulion z kaszą manną - wlać do małego garnuszka. Wrzucić masło. Postawić garnuszek na gazie i gotować mieszając cały czas aż kasza bardzo mocno zgęstnieje. Podawać wylewając ,, polentę " na talerz . Rozgarnąć środek i wlać tam porcję gulaszu. Posypać usiekaną natką pietruszki.