agnsto

agnsto

Kucharz
[Przepisów: 12]

polewa - gorzka czekolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Łatwa w przygotowaniu polewa, ktora doda smaku.

polewa - gorzka czekolada

Składniki:

polewa - gorzka czekolada

 

Sposób przygotowania:

polewa - gorzka czekolada
Żelatynę zalewamy 3-4 łyżkami zimnej wody. Gdy napęcznieje podgrzewamy i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Śmietanę gotujemy, następnie zdejmujemy z ognia. Wrzucić połamaną na kostki czekoladę i mieszać aż czekolada się rozpuści i całość zgęstnieje i uzyska kremowa konsystencje. Mieszając dolać ciepłą żelatynę, wymieszać dokładnie, odstawić do przestudzenia.

Tagi:

czekolada