Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Polewa z żelatyną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Błyszcząca polewa z żelatyną to idealne dopełnienie świątecznych wypieków, w szczególności piernika staropolskiego.

Polewa z żelatyną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Polewa z żelatyną

 

Sposób przygotowania:

Polewa z żelatyną
W garnku umieścić 2 margaryny, cukier puder oraz kakao. Całość podgrzewać na bardzo wolnym ogniu, ciągle mieszając.

Gdy doprowadzimy polewę do jednolitej konsystencji bez grudek, dodajemy śmietankę, całość mieszamy do połączenia się składników. Zdejmujemy z ognia.

Żelatynę zalewamy zimną wodą. Gdy napęcznieje dodajemy do polewy i mieszamy do jej rozpuszczenia.

Dekorujemy ciasta.
Polewa z żelatyną
W garnku umieszczamy mararynę, kakao i cukier puder