Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 499]

Jajka z pastą serowo-cebulową i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przystawka, którą przygotujesz w kilka chwil, a na pewno zasmakuje gościom w czasie wszelkich uroczystości.

Jajka z pastą serowo-cebulową i ogórkiem

Składniki:

Jajka z pastą serowo-cebulową i ogórkiem

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g ulubionego żółtego sera (użyłam goudy z czerwonym pesto)
  • 1 średnia biała cebulka
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • 1 duży kiszony ogórek
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka z pastą serowo-cebulową i ogórkiem

Przygotowanie jajek:

Jajka z pastą serowo-cebulową i ogórkiem
Starty ser, posiekana cebulka i szczypiorek

Jajka obrać, przepłukać pod wodą aby pozbyć się resztek skorupek, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić na pół i ułożyć na półmisku. W misce wymieszać dokładnie starty ser, posiekaną cebulę i szczypiorek oraz majonez. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać jeszcze raz. Pastę wyłożyć na połówki jajek. Udekorować plasterkami kiszonego ogórka.

Życzę smacznego!