Sposób przygotowania:
Półkruche ciastka z marmoladą
Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami, uformować w kulę i owinąć w folię spożywczą. Schłodzić w lodówce minimum 2 godziny (najlepiej całą noc).
Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i za pomocą ostrego noża wykrawać kwadraty o boku 6-8 cm. Na każdy kwadracik nałożyć łyżeczkę marmolady. Dwa przeciwległe końce zlepić ze sobą. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 180 st.C przez około 15 minut do ładnego zarumienienia. Upieczone wyjąć i przestudzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i za pomocą ostrego noża wykrawać kwadraty o boku 6-8 cm. Na każdy kwadracik nałożyć łyżeczkę marmolady. Dwa przeciwległe końce zlepić ze sobą. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 180 st.C przez około 15 minut do ładnego zarumienienia. Upieczone wyjąć i przestudzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego!