akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Półkruche ciastka z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Półkruche ciastka z marmoladą w środku. Pięknie wyglądają i jeszcze lepiej smakują. Polecam wypróbować!

Półkruche ciastka z marmoladą

Składniki:

Półkruche ciastka z marmoladą

Ciasto półkruche

Dodatkowo

  • twarda marmolada
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Półkruche ciastka z marmoladą
Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami, uformować w kulę i owinąć w folię spożywczą. Schłodzić w lodówce minimum 2 godziny (najlepiej całą noc).

Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i za pomocą ostrego noża wykrawać kwadraty o boku 6-8 cm. Na każdy kwadracik nałożyć łyżeczkę marmolady. Dwa przeciwległe końce zlepić ze sobą. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec w 180 st.C przez około 15 minut do ładnego zarumienienia. Upieczone wyjąć i przestudzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Smacznego!