Sposób przygotowania:
Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku
Dynię nalezy dokładnie umyć i podzielić na 4 równe części. Potrzebna nam bedzie tylko 1 część resztę można zamrozić. Dynię obieramy i usówamy pestki. Następnie kroimy w pólksiężyce dosć cienko lub grubiej jeśli ktoś tak lubi. Na patelni rozpuszczamy masło i kładziemy dynie. Obsmazamy z każdej strony tak zeby się zrumieniła. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem i paryką. Podajemy od razu na ciepło
![Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/polksiezyce-z-dyni-na-klarowanym-maselku-303830.jpg)
![Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/polksiezyce-z-dyni-na-klarowanym-maselku-303831.jpg)
![Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/polksiezyce-z-dyni-na-klarowanym-maselku-303832.jpg)
![Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/polksiezyce-z-dyni-na-klarowanym-maselku-303833.jpg)