paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Polska fritatta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Słynne hiszpańskie danie w polskiej wersji, z pysznymi dodatkami

Polska fritatta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polska fritatta

 

 

 

Sposób przygotowania:

Polska fritatta
Ziemniaki i cebule obieramy i kroimy w kostkę. Boczek oraz por w paski. Na patelni podsmażamy najpierw cebulkę i por, dodajemy czosnek po chwili ziemniaki i boczek. Smażymy ok 10 minut. Papryki kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię, znów smażymy 10 minut. Jajka roztrzepujemy z solą, pieprzem i pietruszką w miseczce. Dodajemy zawartość patelni i mieszamy. Przekładamy z powrotem na patelnię i smazymy z obu stron na złoto. Podajemy z kwaśną śmietaną.
Polska fritatta
Wszytsko podsmażamy pilnując żeby nic się nie przypaliło
Polska fritatta
Kolorowe papryki będą wyglądały ładniej
Polska fritatta
Takie kolory od razu zachęcają do zjedzenia
Polska fritatta
Z jajkami mieszamy szybko, by nie zrobiła się nam jajecznica

Tagi:

jajko jajka