ptychu

ptychu

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Pomarańcze w karmelu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przyjemne zakończenie posiłku

Pomarańcze w karmelu

Składniki:

Pomarańcze w karmelu

 

  • szklanka cukru
  • szklanka wody
  • pomarańcze - kilka sztuk

Sposób przygotowania:

Pomarańcze w karmelu
Wsypać cukier i pół szklanki wody do garnuszka. Postawić na małym ogniu, mieszać do momentu gdy cukier się rozpuści. Następnie nie mieszając doprowadzić do wrzenia. Resztę wody zagotować.Zdjąć garnuszek z ognia, wlać do niego drugą część wody ( wrzącej), postawić na ogniu, mieszać . Gdy masa będzie jednolita zdjąć z ognia. Pomarańcze obrać i pokroić na plasterki, ułożyć na talerzu, polać karmelem, udekorować skórką.