Sposób przygotowania:
Pomarańcze w kokosowym cieście
Do miseczki przełożyć wiórki i zalać szklanką wody. Pozostawić do napęcznienia. Na jakieś pół godziny. Pomarańcze dokładnie obrać, zdjąć biała skórkę i pokroić w plasterki około 3-4 mm. Przełożyć na ręcznik papierowy i delikatnie odsączyć owoce z soku. Przełożyć do miski lub na talerz i oprószyć lekko mąką. Do miski przełożyć odciśnięte wiórki, dodać mąkę, cukier i roztrzepane jajko. Wymieszać. Stopniowo dolewać mleko i mieszać do uzyskania gęstej ale płynnej konsystencji. W garnku mocno rozgrzać olej. Plastry pomarańcza maczać w cieście i kłaść delikatnie na olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Po wyjęciu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać zimne lub ciepłe. Przed podaniem posypać cukrem pudrem albo tak jak ja wiórkami czekoladowymi. Smacznego!