wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Pomarańcze w sosie z żurawin

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na deser można podać, nietypowe danie, które na długo pozostanie w pamięci.

Pomarańcze w sosie z żurawin

Składniki:

Pomarańcze w sosie z żurawin

 

Sposób przygotowania:

Pomarańcze w sosie z żurawin
Żurawiny zalać sokiem z pomarańczy, dodać cukier i dusić bez przykrycia około 15 minut. Do sosu dodać skórkę otarta z pomarańczy, zmiksować i wstawić na godzinę do lodówki .Pomarańcze obrać ze skórki, podzielić na cząstki i obrać z grubych białych błonek. Cząstki pomarańczy ułożyć promieniście na talerzu. W środek nalać schłodzony sos żurawinowy i przybrać listkami mięty.