Sposób przygotowania:
Pomarańczowe babeczki z żurawiną1.
Wbić do naczynia 3 całe jajka i dosypać cukier, zmiksować.
2.
Dosypać mąkę oraz proszek do pieczenia, ponownie zmiksować.
3.
Wlać olej z pestek winogron i znowu zmiksować.
4.
Do zmiksowanej masy wsypać żurawinę suszoną, tym razem wymieszać łyżką.
5.
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Do silikonowych foremek włożyć papilotki i napełnić je ciastem do 2/3 wysokości.
6.
Obrać pomarańcza, pokroić na części i kawałki wsadzić do ciasta.
7.
Włożyć foremki z ciastem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 20 - 25 minut.
8.
Upieczone babeczki wystudzić na kratce.
9.
Ostudzone babeczki posypać cukrem pudrem. Smacznego !